ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Μην αφήσετε την ΕΕ να καταστρέψει το Διαδίκτυο – πείτε μέχρι τις 20 Ιουνίου στους ευρωβουλευτές σας να το σώσουν

Στις 20-21 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για την οδηγία περί πνευματικής δικαωμάτων. Τα μέλη του κοινοβουλίου είναι τα μόνα που μπορούν να σταθούν ενάντια στην προτεινόμενη κακή νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.  Πείτε τους ότι τους χρειάζεστε για να προστατεύσουν το Διαδίκτυο, από μηχανές επιτήρησης και λογοκρισίας!


Γιατί είναι υπέροχο το Διαδίκτυο;

Το Διαδίκτυο μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες από ποτέ, να βρούμε μια πλούσια ποικιλία πηγών ειδήσεων, να διατηρούμε επαφή με τους φίλους μας, να βρίσκουμε νέα μουσική και βίντεο και πολλά άλλα. Γιατί είναι τόσο υπέροχο; Επειδή αυτό που βλέπετε και κάνετε online ωφείλεται σε *εμάς τοτς χρήστες* και όχι σε κάποια μεγάλη επιχείρηση ή κάποιον γραφειοκράτη.

Πώς απειλείται;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο θέλουν να καταστρέψουν το Διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε και να επιτρέψουν σε μεγάλες εταιρείες να ελέγχουν αυτό που βλέπουμε και κάνουμε στο διαδίκτυο. Εάν εγκριθεί το άρθρο 13 της πρότασης οδηγίας για την πνευματική ιδιοκτησία, θα επιβληθεί ευρεία λογοκρισία σε όλο το περιεχόμενο που μοιράζεστε ηλεκτρονικά. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο που μπορεί να επέμβει και να σώσει το Διαδίκτυο.

Τι μπορώ να κάνω?

Επικοινωνήστε με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από τις 20 Ιουνίου και ενημερώστε τους ότι χρειάζεστε νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας που προστατεύουν το Διαδίκτυο σας, ένα διαδίκτυο όπου μπορείτε να μοιράζεστε ειδήσεις και πολιτισμό με τους φίλους και την οικογένειά σας, όπου μπορείτε να περιμένετε δίκαιη μεταχείριση και όπου τα δικαιώματά σας ως πολίτες  της ΕΕ  προστατεύονται.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία επικοινωνίας που υπάρχουν στο https://saveyourinternet.eu/ για  να ειδοποιήσετε τους ευρωβουλευτές για την κρισιμότητα της ψηφοφορίας

Το άρθρο 13 απειλεί τα πάντα που κάνετε στο Διαδίκτυο

Πηγή άρθρου: https://saveyourinternet.eu/

 

Σχετικά άρθρα:

Πείτε ΟΧΙ στη λογοκρισία και το φιλτράρισμα της ελευθερίας του λόγου του άρθρου 13- #CensorshipMachine

Οι μηχανές λογοκρισίας της ΕΕ και οι νόμοι περί φόρων στους συνδέσμους στο διαδίκτυο πλησιάζουν!

Οι μηχανές λογοκρισίας έρχονται: Είναι ώρα η κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού να ανακαλύψει την πολιτική της επιρροή

Η Οδηγία της EΕ για τα πνευματικά δικαιώματα – ιδιωτικοποίηση της λογοκρισίας και φιλτράρισμα της ελευθερίας του λόγου

Ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες λένε ΟΧΙ στο άρθρο 13 #CensorshipMachine

Η Εσθονική προεδρία της ΕΕ προτείνει το μαζικό φιλτράρισμα της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο #censorshipma

10 καθημερινά πράγματα στο διαδίκτυο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να καταστήσει παράνομα

Create Refresh : Μια καμπάνια δημιουργών ενάντια στο άρθρο 13 για τα πνευματικά δικαιώματα

Ανοιχτή επιστολή Ευρωπαίων ακαδημαϊκών ενάντια στο άρθρο 13 για το φιλτράρισμα περιεχομένου

Το μέλλον του ανοιχτού κώδικα είναι σε κίνδυνο! Υπογράψτε στην καμπάνια του Save Code Share!

Η μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων στην ΕΕ απειλεί την ανοιχτή πρόσβαση και την ανοιχτή επιστήμη

Η γνωμοδότηση της IMCO του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πνευματικά δικαιώματα: Μια νίκη με πικρή γεύση

Η Επιτροπή Πολιτισμού CULT ψήφισε όχι στο φιλτράρισμα περιεχομένου

Η μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων απειλεί τις Ευρωπαϊκές Startups

Η χειρότερη έκδοση της πρότασης της ΕΕ για τη μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων ψηφίζεται σε λίγες μέρες

Η Επιτροπή Πολιτισμού CULT ψήφισε όχι στο φιλτράρισμα περιεχομένου

Υπερασπίζοντας την καθημερινή πολιτιστική δημιουργία στον 21ο αιώνα: Η επανάχρηση δεν είναι κλοπή

One thought on “Μην αφήσετε την ΕΕ να καταστρέψει το Διαδίκτυο – πείτε μέχρι τις 20 Ιουνίου στους ευρωβουλευτές σας να το σώσουν

  1. Το προτεινόμενο Email στα Ελληνικά:

    Το φιλτράρισμα του διαδικτύου ΔΕΝ είναι η λύση: Πείτε ΟΧΙ στο άρθρο 13.

    Αγαπητή/έ Ευρωβουλευτή

    Τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα συζητούν επί του παρόντος την οδηγία σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή ενιαία αγορά, και αυτές οι συζητήσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα διαδικτυακά δικαιώματα μου, πολύ πέρα από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

    Σας καλώ να δουλέψετε με τους συνεργάτες σας και να διασφαλίσετε ότι το άρθρο 13 θα διαγραφεί, καθώς με επηρεάζει άμεσα και μετατρέπει την ΕΕ σε παγκόσμιο ηγέτη στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης.

    Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα αγνοούσε μια κατακραυγή από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από ένα ευρύ φάσμα ειδικών σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, ακαδημαϊκοί, οργανισμοί ανθρώπινων δικαιωμάτων και άλλοι σε όλη την ΕΕ. Επίσης θα σήμαινε πως εσείς, σαν ο εκπρόσωπος μου στις Βρυξέλλες, θα έχει επιτρέψει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ελευθερία του λόγου μου και στην οικονομία μας με μία μόνο ενέργεια.

    Χρειάζομαι από το βουλευτή μου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υποστηρίξει το ανοιχτό διαδίκτυο και τα ψηφιακά δικαιώματα μου τώρα. Παρακαλούμε ψηφίστε να διαγραφεί το Άρθρο 13 και/ή να ενθαρρύνετε τους συνεργάτες σας να κάνουν το ίδιο. Αυτό δεν είναι απλώς ένα ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων: Αυτό είναι σχετικά με το δικό σας και δικό μου διαδίκτυο!

    Η δημιουργικότητα και η ελευθερία λόγου βλάπτονται από το άρθρο 13 επειδή οι αλγόριθμοι δυσκολεύονται να πουν την διαφορά μεταξύ της παραβίασης και της νόμιμης χρήσης του υλικού των πνευματικών δικαιωμάτων για έρευνα, κωμωδίες, παρωδίες και άλλα. Αυτό είναι ένα πολύ υψηλό κόστος για την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων.
    Κανένα φίλτρο δεν μπορεί να αναθεωρήσει κάθε μορφή περιεχομένου που καλύπτεται από την πρόταση συμπεριλαμβάνοντας κείμενο, ήχο, βίντεο, εικόνες και λογισμικό. Η εντολή του άρθρου 13 είναι τεχνικά ανέφικτη και είναι παράλογο να περιμένουμε από τα δικαστήρια σε 27 ευρωπαϊκές χώρες να επεξεργάζονται συνεχώς ποια θα μπορούν να είναι τα “καλύτερα” φίλτρα.
    Είναι κακή ιδέα να κάνουμε τις εταιρίες διαδικτύου υπεύθυνες για την επιβολή του νόμου περί των πνευματικών δικαιωμάτων. Για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση και η αποφυγή ποινών, οι πλατφόρμες σίγουρα θα σφάλλουν προς το ασφαλέστερο και του υπερβολικού φραγμού. Για να διευκολυνθεί η συμμόρφωση, οι πλατφόρμες θα προσαρμόσουν τους όρους της υπηρεσίας τους, ώστε να μπορούν να διαγράψουν οποιοδήποτε περιεχόμενο ή λογαριασμό για οποιονδήποτε λόγο. Αυτό θα αφήσει τα θύματα της παράνομης διαγραφής χωρίς δικαίωμα καταγγελίας – ακόμη και αν το περιεχόμενό τους ήταν απολύτως νόμιμο.

    Ευχαριστώ,

Leave a Comment