ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διαδικτυακό σεμινάριο για τα περιβαλλοντολογικά δικαιώματα: 27, 30 Μαρτίου και 3 Απριλίου

Το WWF Ελλάς και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε διαδικτυακό σεμινάριο για να μάθετε πώς μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά και αποτελεσματικά στη διαμόρφωση των αποφάσεων που λαμβάνονται για το περιβάλλον!



Οι δημόσιες διαβουλεύσεις βρίσκονται στον πυρήνα της δημοκρατίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την ενεργό συμμετοχή μας στη διαμόρφωση των αποφάσεων που επηρεάζουν τις ζωές μας. Η συμμετοχή μας σε αυτές είναι μια ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον μας, συμμετέχοντας και εκφράζοντας τις απόψεις μας και τις γνώσεις μας, προτείνοντας λύσεις και επηρεάζοντας τις αποφάσεις που λαμβάνονται για τον τόπο μας.

Πολλές φορές, όμως, δεν συμμετέχουμε επειδή είτε δεν γνωρίζουμε το πώς, είτε δεν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε ένα πρακτικό και ενημερωτικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί στις 27, 30 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2024 διαδικτυακά. Στόχος του είναι να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες διαβουλεύσεις και τα εργαλεία συμμετοχής. Μέσω του σεμιναρίου θα μπορέσετε να λάβετε χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για το πώς να εκφράσετε τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά τις απόψεις σας σε δημόσιες διαβουλεύσεις (π.χ. στην ιστοσελίδα opengov.gr). Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με άλλες ομάδες και πολίτες και να μας βοηθήσετε να σχεδιάσουμε ένα εργαλείο δικτύωσης της κοινωνίας των πολιτών.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 26 Μαρτίου 2024 στην ημερομηνία που σας εξυπηρετεί και κλείστε τη θέση σας σήμερα! Μην χάσετε την ευκαιρία να μάθετε πώς μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε ενεργά και να επηρεάζετε τις αποφάσεις που λαμβάνονται για όλους μας.

  • Για να εγγραφείτε στο σεμινάριο της Τετάρτης 27/3, 18:00 – 20.30 (1η επιλογή) πατήστε εδώ
  • Για να εγγραφείτε στο σεμινάριο του Σαββάτου 30/3, 11:00 – 13:30 (2η επιλογή) πατήστε εδώ
  • Για να εγγραφείτε στο σεμινάριο της Τετάρτης 3/4,  18:00 – 20.30 (3η επιλογή) πατήστε εδώ

Για οποιοδήποτε ερώτημα ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ citizens4environment@wwf.gr


Το έργο «Πολίτες για το περιβάλλον: Η εκπαίδευση ως εργαλείο αποτελεσματικής συμμετοχής στα κοινά και στη λήψη αποφάσεων» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το WWF Ελλάς και εταίρο τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Leave a Comment