ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Open API Initiative (OAI) ανακοίνωσε την έκδοση 3.0 του OpenAPI Specification

Το Open API Initiative (OAI), το έργο του  Linux Foundation που δημιουργήθηκε για την προώθηση της τεχνολογίας API, ανακοίνωσε την έκδοση 3.0.0 της προδιαγραφής OpenAPI. Το  OAI παρέχει τη βάση για την ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας των API , δηλαδή τις βασικές υπηρεσίες για τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές μιλούν η μία στην άλλη, στο σημερινό συνδεδεμένο κόσμο.

Η έκδοση του OpenAPI Specification (OAS) v3 είναι το αποτέλεσμα σχεδόν δύο ετών συνεργασίας μεταξύ των κορυφαίων προγραμματιστών API και αρχιτεκτόνων από πολλούς κλάδους, όπως ο τραπεζικός,  το cloud computing, το Internet of Things και τους κατασκευαστές που χτίζουν λύσεις API. Υπό την αιγίδα του Open API Initiative, αυτή η συνεργασία παρέχει έναν κοινό τρόπο ενοποίησης του τρόπου με τον οποίο μια βιομηχανία ορίζει και περιγράφει τα API – τις βασικές υπηρεσίες για τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές μιλούν η μια στην άλλη στο σημερινό συνδεδεμένο κόσμο. Η προδιαγραφή OpenAPI ορίζει τα interfaces για τα RESTful API, περιγράφοντας τους πόρους και τις λειτουργίες σε μορφή που είναι εύκολα εντοπίσιμη και κατανοητή τόσο από τα μηχανήματα όσο και από τον άνθρωπο.

“Η έκδοση  τρίτης γενιάς του  OpenAPI Specification, αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την κοινότητά μας”, δήλωσε ο Ole Lensmar, CTO της SmartBear Software και Πρόεδρος του Συμβουλίου OAI. “Οι ενημερώσεις που έγιναν είναι όλες σχετικές με τη χρήση του OpenAPI, και αυτό παίζει τεράστιο ρόλο στην επιτυχία των προδιαγραφών. Ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα σχετικά με αυτή την έκδοση είναι η ικανότητά της να καθοδηγεί όλον το κύκλο ζωής  ενός API”.

Οι σημαντικές βελτιώσεις στη νέα έκδοση της έκδοσης 3, περιλαμβάνουν την  υποστήριξη για την περιγραφή callbacks, συνδέσμων για την έκφραση μεταξύ operations, webhooks, βελτιωμένα παραδείγματα, βελτιωμένες περιγραφές παραμέτρων και καλύτερο χειρισμό πολλαπλών τμημάτων. Οι πρόσθετες λειτουργίες προσθέτουν υποστήριξη templated server URLs και τsemantic versioning.

Μια πιο λεπτομερή λίστα των βελτιώσεων, μπορείτε να δείτε εδώ: OpenAPI Specification v3

Πηγή άρθρου: https://www.openapis.org

Leave a Comment