ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Open Invention Network επεκτείνει την προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο Linux

Σήμερα, όλοι — ναι, ακόμη και η Microsoft — χρησιμοποιούν Linux και ανοιχτό κώδικα . Έχουν περάσει χρόνια από τότε που το Linux δέχτηκε επίθεση από την SCO για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων και στη συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, ισχυρίστηκε ότι το Linux παραβίασε περισσότερες από 200 πατέντες της Microsoft . Έτσι , πριν από περισσότερα από 15 χρόνια , δημιουργήθηκε η κοινοπραξία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας Open Invention Network (OIN) για να υπερασπιστεί το Linux από επιθέσεις πνευματικής ιδιοκτησίας (IP). Ακόμα κι έτσι, το Linux και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από τρολ με διπλώματα ευρεσιτεχνίας και άλλους εισβολείς. Εκεί είναι που το Open Invention Network (OIN) ενισχύεται επεκτείνοντας την κάλυψη μη επιθετικής πατέντας, ενημερώνοντας τον ορισμό του συστήματος Linux .

Το OIN, η μεγαλύτερη κοινότητα μη επιθετικής ευρεσιτεχνίας στον κόσμο στην ιστορία ανακοίνωσε ότι προσθέτει τα ακόλουθα προγράμματα και στοιχεία στο σύστημα Linux: .NET, ONNX, tvm, Prometheus, Helm, Notary, Istio, Nix, OpenEmbedded, CoreOS, uClibc-ng , mbed-tls, musl, SPDX, AGL Services, OVN, FuseSoc, Verilator, Flutter, Jasmine, Weex, NodeRED, Eclipse Paho, Californium, Cyclone και Wakaama, μεταξύ άλλων. Συνολικά προστίθενται 337 νέα στοιχεία λογισμικού. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των προστατευμένων πακέτων σε 3.730.

Ναι, αυτό περιλαμβάνει το περιβάλλον προγραμματισμού, .NET, από τη Microsoft. Το Prometheus, το πρόγραμμα παρακολούθησης time-series ανοιχτού κώδικα, το Helm, το πλαίσιο Kubernetes DevOps. Εν ολίγοις, η προστατευτική ομπρέλα του OIN έναντι των εχθρών IP του ανοιχτού κώδικα έχει γίνει ολοένα ευρύτερη, όλο και πιο προστατευτική.

Η συνεργασία Linux και ανοιχτού κώδικα συνεχίζουν να ευδοκιμούν καθώς επιταχύνουν τον ρυθμό μετασχηματισμού σε ένα φάσμα βιομηχανιών. Με αυτήν την ενημέρωση, αντιμετωπίσαμε την επέκταση σε βασικές πλατφόρμες λογισμικού και έργα. Επιπλέον, προσθέσαμε προστασία για στρατηγικά πακέτα που επιτρέπουν τη σχεδίαση υλικού και ενσωματωμένες εφαρμογές», δήλωσε ο Keith Bergelt, Διευθύνων Σύμβουλος του OIN. 

Ο Bergelt πρόσθεσε, “Αυτή η ενημέρωση ορισμού του Linux System επιτρέπει στο OIN να συμβαδίζει με την καινοτομία ανοιχτού κώδικα, προωθώντας τη μη επιθετικότητα με διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον πυρήνα. Καθώς ο ανοιχτός κώδικας μεγαλώνει, θα συνεχίσουμε να τον προστατεύουμε μέσω στοχευμένων προσθηκών πακέτων λογισμικού στο σύστημα Linux. “

Όπως πάντα, η κοινότητα του OIN εφαρμόζει τη μη επιθετικότητα με διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον πυρήνα του Linux και στις παρακείμενες τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα, παραχωρώντας διπλώματα ευρεσιτεχνίας του συστήματος Linux μεταξύ τους χωρίς δικαιώματα. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ανήκουν στο OIN παρέχονται ομοίως χωρίς δικαιώματα εκμετάλλευσης σε οποιονδήποτε οργανισμό συμφωνεί να μην διεκδικήσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του έναντι του συστήματος Linux. 

Πηγή άρθρου: https://www.zdnet.com

Leave a Comment