ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διαδικτυακά σεμινάρια από την Communia για την εφαρμογή της νέας οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα

Η διαδικασία εφαρμογής της νέας οδηγίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επιταχύνεται σε διάφορες χώρες (δείτε το Tracker υλοποίησης ). Για αυτό το λόγο, η COMMUNIA αποφάσισε να οργανώσει μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων με στόχο την ανάλυση των διαφόρων διατάξεων της νέας οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα και την υποβολή προτάσεων σχετικά με το τι πρέπει να υποστηριχθεί κατά τη διαδικασία εφαρμογής αυτών των διατάξεων σε εθνικό επίπεδο, για την επέκταση και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των χρηστών.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια της οδηγίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας απευθύνονται σε τοπικούς υποστηρικτές και εθνικούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και θα διευθύνονται από μέλη και εμπειρογνώμονες της COMMUNIA που συμμετείχαν στην προετοιμασία των Οδηγιών εφαρμογής.

Τα  τέσσερα διαδικτυακά σενάρια μιας ώρας, θα πραγματοποιηθούν:

  • 16/06 (Τρίτη) – Δικαίωμα εκδοτών τύπου (άρθρο 15): Dimitar Dimitrov
  • 17/06 (Τετάρτη) – Εξαιρέσεις κειμένου και εξόρυξης δεδομένων και εκπαίδευσης (άρθρα 3-5): Benjamin White και Teresa Nobre
  • 23/06 (Τρίτη) – Χρήση περιεχομένου από διαδικτυακές πλατφόρμες (άρθρο 17): Teresa Nobre και Paul Keller
  • 24/06 (Τετάρτη) – Διατάξεις πολιτιστικής κληρονομιάς (άρθρα 6, 8-11, 14): Stephen Wyber, Ariadna Matas και Paul Keller

Όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από τις 10:00 έως τις 11:00 π.μ. CET  και μπορείτε να εγγραφείτε για τα διαδικτυακά σεμινάρια της επιλογής σας εδώ έως και 24 ώρες πριν ξεκινήσει.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια της οδηγίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος υλοποίησης της COMMUNIA και των μελών της Centrum Cyfrowe και της Wikimedia, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων για να διασφαλιστεί ότι οι τοπικές κοινότητες σε όσο το δυνατόν περισσότερα κράτη μέλη γνωρίζουν τις εθνικές νομοθετικές διαδικασίες τους και συμμετέχουν αυτές οι διαδικασίες.

Πηγή άρθρου: https://www.communia-association.org

Leave a Comment