ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η πρώτη μάχη κερδήθηκε! Ο πόλεμος για να σωθεί το διαδίκτυο συνεχίζεται! #SaveYourInternet #CensorshipMachine

Η πρώτη μάχη κερδήθηκε! Σήμερα  5 Ιουλίου, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε κατά της εντολής για έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο.  Ωστόσο, η μάχη για την αποτροπή της μηχανής λογοκρισίας του άρθρου 13 απέχει πολύ από το να τελειώσει:

Πρέπει να κερδηθεί τώρα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο. Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει και οι προσπάθειές όλων μας πρέπει να συνεχιστούν!

Πιο αναλυτικά: Σήμερα η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ψήφισε κατά της εντολής διαπραγμάτευσης της επιτροπής JURI318 βουλευτές του ΕΚ αποφάσισαν να απορρίψουν την έκθεση του εισηγητή MEP Axel Voss (EPP, Γερμανία) , Η ψηφοφορία ήταν μια  ονομαστική ψηφοφορία , πράγμα που  σημαίνει ότι η συμπεριφορά των ευρωβουλευτών θα δημοσιευθεί αργότερα σήμερα εδώ.

Επόμενα βήματα

Η μάχη συνεχίζεται και χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας περισσότερο από ποτέ. Ύστερα από το σημερινό αποτέλεσμα,  οι 751 βουλευτές του ΕΚ θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξετάσουν λεπτομερώς αυτή τη μεταρρύθμιση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και να καταθέσουν τροπολογίες πριν από την αρχική έκθεση JURI και οι τροπολογίες αυτές θα τεθούν σε ψηφοφορία κατά τη σύνοδο ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο.

Οι ευρωβουλευτές μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχουν  το «καλοκαιρινό διάλειμμα» τους . Θα χρειαστεί όμως να συνεχίσουμε να τους ενθαρρύνουμε να κάνουν το σωστό και να προωθήσουν την κατάργηση του  άρθρου 13.

Ενθαρρύνουμε όλους εσάς να απευθυνθείτε στους βουλευτές του ΕΚ μέσω των περιφερειακών γραφείων τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για να συνεχίσετε να ασκείτε πίεση σε αυτούς.  Τα εργαλεία της της καμπάνιας #SaveYourInternet θα  είναι έτοιμα για την επόμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια, καθώς θα χρειαστούμε όλους εσάς και πολλούς περισσότερους πολίτες να υπενθυμίσουν σε όλους τους ευρωβουλευτές να κάνουν τη σωστή επιλογή όταν θα ψηφίσουν το Σεπτέμβριο.

Πηγή άρθρου: https://saveyourinternet.eu/

 

One thought on “Η πρώτη μάχη κερδήθηκε! Ο πόλεμος για να σωθεί το διαδίκτυο συνεχίζεται! #SaveYourInternet #CensorshipMachine

  1. Πήρα μια ανακούφιση έπειτα από το χθεσινό αποτέλεσμα!
    Ευτυχώς ως εδώ κάτι καταφέραμε, εύχομαι όμως όπως λέτε να συσπειρωθούμε ακόμη περισσότερο και να μείνουμε άγρυπνοι γιατί οι μελλοντικές εξελίξεις το απαιτούν διότι τίποτα δεν τελείωσε ακόμη.

    Ευχαριστούμε πολύ που μας κρατάτε συνεχώς στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης τέτοιων πολύ σημαντικών ζητημάτων.

Leave a Comment