ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

To MIT Media Lab δημιούργησε εφαρμογή πιστοποίησης ακαδημαϊκών τίτλων στο Bitcoin Blockchain

To MIT Media Lab ανακοίνωσε την δημιουργία του προγράμματος Blockcerts όπου επιτρέπει την καταγραφή ακαδημαϊκών τίτλων και την πιστοποίηση τους στο Bitcoin Blockchain. Όπως αναφέρουν με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουν το αμετάβλητο των πιστοποιήσεων καθώς και καταργούν την ανάγκη ύπαρξης τρίτων για τον έλεγχο της εγκυρότητας τους γιατί πλέον αυτό θα γίνεται αυτόματα αντλώντας στοιχεία από το Bitcoin Blockchain.

Πως θα φαινόταν αν ένα ακαδημαϊκό πτυχίο σχεδιαζόταν σήμερα; ή ένα επαγγελματικό πιστοποιητικό; Αυτές είναι οι ερωτήσεις στις οποίες προσπαθούμε να απαντήσουμε κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους, και έτσι έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε την έκδοση των  Blockchain Certificates (Blockcerts) — ένα ανοιχτό πρότυπο για την δημιουργία ψηφιακών ακαδημαϊκών πιστοποιητικών, που βασίζεται στην τεχνολογία  Bitcoin blockchain.

Το Blockcerts παρέχει ένα αποκεντρωμένο σύστημα πιστοποίησης. Η τεχνολογία Bitcoin blockchain λειτουργεί ως  πάροχος εμπιστοσύνης, και οι διαπιστεύσεις είναι επιβεβαιώσιμες και μη-αλλοιώσιμες. Το Blockcerts μπορεί να λειτουργήσει τους τομείς της εκπαιδευτικής, επαγγελματικής και εργασιακής πιστοποίησης.

1zrtpmx8dqkk_xajltldogg

To MIT Media Lab πιστεύει ότι το Blockcerts θα γίνει ένα ανοιχτό πρότυπο για την μελλοντική ψηφιακή πιστοποίηση των τίτλων σπουδών, ενώ θεωρεί ότι μελλοντικά αρκετοί developer θα το αναπτύξουν περισσότερο και θα δημιουργήσουν διάφορες εφαρμογές πάνω σε αυτό.

Πηγή άρθρου: http://www.bitcoin-gr.org

Leave a Comment