ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο διαδικτυακό πρόγραμμα EthicAI=LABS του Goethe-Institut

Τα παραρτήματα του Goethe-Institut στην Νοτιοανατολική Ευρώπη απευθύνουν μια ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο διαδικτυακό πρόγραμμα EthicAI=LABS, μέρος του περιφερειακού προγράμματος  EthicAI=Ακαδημία περί Τεχνητής Νοημοσύνης & Ηθικής. Το έργο στοχεύει στο να προσφέρει έναν χώρο γόνιμης συζήτησης σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ηθική στην περιφέρεια.

Το διαδικτυακό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει εργαστήρια και εκδηλώσεις δικτύωσης, θα πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2021. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Μαρτίου.

To Goethe-Institut Αθηνών αναζητά εμπειρογνώμονες από διάφορα πεδία προκειμένου να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας και να συμμετέχουν σε ένα εξάμηνο διαδικτυακό πρόγραμμα εργαστηρίων και εκδηλώσεων δικτύωσης, και εν τέλει να συνεισφέρουν στην εκπόνηση ενός συνεργατικού έργου (π.χ. αλγόριθμο, άρθρο, έκδοση, έργο τέχνης, κείμενο παρέμβασης ή άλλες πειραματικές μορφές).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ EthicAI=LABS

Το EthicAI=Labs είναι ένα ανοιχτό εργαστήριο διατομεακών πειραματισμών. Κάθε ένα από τα συμμετέχοντα Goethe-Institut (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Ρουμανία και Τουρκία) θα επιλέξει τρεις συμμετέχοντες που θα προέρχονται από διαφορετικά πεδία, όπου θα χωριστούν σε ομάδες εργασίας και ο καθένας ή καθεμία θα εστιάσει σε ένα από τα κύρια θέματα του έργου: (1) Τέχνη και Πολιτισμό (2) Φιλοσοφία, Κοινωνικές Επιστήμες ή Νομικά και (3) Τεχνολογία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μηνιαίες συναντήσεις με μέντορες και να συνεργάζονται με άλλες πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Θα λάβουν πιστοποιητικό για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Leave a Comment