ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Τα άρθρα 11 & 13 ψηφίζονται σε λίγες μέρες – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ευρώπη στις 23 Μαρτίου #saveyourinternet #deletearticle13 #deletearticle11

Η οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα ψηφίζεται σε λίγες ημέρες (26 ή 27 Μαρτίου) ενώ η συζήτηση θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου 2019 .

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να απορρίψουν το άρθρο 13 όταν θα τεθεί στην τελική ψηφοφορία λίγο πριν από τις επόμενες εκλογές στην ΕΕ. Για αυτό το λόγο η πανευρωπαϊκή καμπάνια https://pledge2019.eu/el καλεί όσους τους Ευρωπαίους πολίτες να καλέσουν τους ευρωβουλευτές τους και να τους καταψηφίσουν  τα άρθρα 11 και 13

Στις 23 Μαρτίου, οργανώνεται την Ευρωπαϊκή ημέρα ελευθερίας του διαδικτύου. Σε πολλές πόλεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια ημέρα θα υπάρξουν πορείες και διαμαρτυρίες για την σχεδιαζόμενη λογοκρισία του διαδικτύου που ετοιμάζεται με την μορφή των άρθρων 11 και 13 της νέας, υπό ψήφιση Οδηγίας για τα Πνευματικά δικαιώματα στην ενιαία ψηφιακή αγορά (ACTA2)

Στην Ελλάδα, έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στις 1μμ, στο Σύνταγμα (Αθήνα) και στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου (Θεσσαλονίκη),  ενάντια στα δύο συγκεκριμένα άρθρα (11 και 13) που αντί να βελτιώνουν την κατάσταση θα κάνουν σοβαρή ζημιά στο διαδίκτυο στην Ευρώπη και δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη στους κολοσσούς να ελέγχουν το διαδίκτυο. Ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εφαρμόζουν αυτόματη λογοκρισία, περιορίζοντας το δικαίωμά μας στην έκφραση και στην ενημέρωση.

Leave a Comment