ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Συμβούλιο της ΕΕ θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για μια ακόμη πιο χειρότερη έκδοση του άρθρου 13 #SaveYourInternet #DeleteArt13

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, οι εθνικές κυβερνήσεις της ΕΕ ενέκριναν ως κοινή θέση τη συμφωνία της Γαλλίας και της Γερμανίας σχετικά με την αμφιλεγόμενη οδηγία της ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα η οποία διέρρευσε νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα.

Ενώ η Ιταλία, η Πολωνία, οι Ολλανδία, η Σουηδία, η Φινλανδία και το Λουξεμβούργο διατήρησαν την αντίθεσή τους στο κείμενο (και προσχώρησε πρόσφατα η Μάλτα και η Σλοβακία στις χώρες που αντιτίθενται) , η στήριξη της Γερμανίας  στον «συμβιβασμό» που διαπραγματεύθηκε κρυφά με τη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες έσπασε το προηγούμενο αδιέξοδο.

Αυτή η νέα θέση του Συμβουλίου είναι στην πραγματικότητα πιο ακραία από τις προηγούμενες εκδόσεις, μιας και  απαιτεί από όλες τις πλατφόρμες ηλικίας μεγαλύτερης των τριών ετών να λογοκρίνουν αυτόματα όλες τις μεταφορτώσεις των χρηστών τους και βάζοντας παράλογες επιβαρύνσεις ακόμη και στις νεώτερες εταιρείες.

Η συμφωνία στο Συμβούλιο προετοιμάζει το έδαφος για έναν τελικό γύρο διαπραγματεύσεων με το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, για να ψηφιστεί η τελική συμφωνία. Εναπόκειται τώρα σε εσάς να επικοινωνήσετε με τους ευρωβουλευτές σας, να καλέσετε τα γραφεία τους στις εκλογικές τους περιφέρειες και να επισκεφθείτε όσο το δυνατόν περισσότερες  προεκλογικές εκδηλώσεις! Ζητήστε τους να απορρίψουν μια συμφωνία πνευματικών δικαιωμάτων που θα παραβιάζει τα δικαιώματά σας να μοιράζεστε τις δημιουργίες σας και περιλαμβάνει μέτρα όπως το φόρο στους συνδέσμους , που θα περιορίσει την πρόσβασή σας στα νέα και θα οδηγήσει στο κλείσιμο τις μικρές εφημερίδες στο διαδίκτυο.

Λίγο πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές, οι φωνές σας δεν μπορούν να αγνοηθούν! Συμμετάσχετε μαζί με 4,6 εκατομμύρια υπογράφοντες στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια και ενημερώστε τους εκπροσώπους σας:

Αν βλάψετε το Διαδίκτυο και θεσπίσετε το άρθρο 13, δεν θα σας επανεκλέξουμε.

Μπορείτε να στείλετε γρήγορα και εύκολα μήνυμα στους ευρωβουλευτές σας χρησιμοποιώντας  το εργαλείο του  SaveYourInternet.eu.

Πηγή άρθρου: https://juliareda.eu/

 

One thought on “Το Συμβούλιο της ΕΕ θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για μια ακόμη πιο χειρότερη έκδοση του άρθρου 13 #SaveYourInternet #DeleteArt13

  1. Το φιλτράρισμα του διαδικτύου ΔΕΝ είναι η λύση: Πείτε ΟΧΙ στο άρθρο 13.

    Αγαπητή/έ Ευρωβουλευτή

    Τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα συζητούν επί του παρόντος την οδηγία σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή ενιαία αγορά, και αυτές οι συζητήσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα διαδικτυακά δικαιώματα μου, πολύ πέρα από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

    Σας καλώ να δουλέψετε με τους συνεργάτες σας και να διασφαλίσετε ότι το άρθρο 13 θα διαγραφεί, καθώς με επηρεάζει άμεσα και μετατρέπει την ΕΕ σε παγκόσμιο ηγέτη στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης.

    Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα αγνοούσε μια κατακραυγή από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από ένα ευρύ φάσμα ειδικών σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, ακαδημαϊκοί, οργανισμοί ανθρώπινων δικαιωμάτων και άλλοι σε όλη την ΕΕ. Επίσης θα σήμαινε πως εσείς, σαν ο εκπρόσωπος μου στις Βρυξέλλες, θα έχει επιτρέψει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ελευθερία του λόγου μου και στην οικονομία μας με μία μόνο ενέργεια.

    Χρειάζομαι από το βουλευτή μου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υποστηρίξει το ανοιχτό διαδίκτυο και τα ψηφιακά δικαιώματα μου τώρα. Παρακαλούμε ψηφίστε να διαγραφεί το Άρθρο 13 και/ή να ενθαρρύνετε τους συνεργάτες σας να κάνουν το ίδιο. Αυτό δεν είναι απλώς ένα ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων: Αυτό είναι σχετικά με το δικό σας και δικό μου διαδίκτυο!

    Η δημιουργικότητα και η ελευθερία λόγου βλάπτονται από το άρθρο 13 επειδή οι αλγόριθμοι δυσκολεύονται να πουν την διαφορά μεταξύ της παραβίασης και της νόμιμης χρήσης του υλικού των πνευματικών δικαιωμάτων για έρευνα, κωμωδίες, παρωδίες και άλλα. Αυτό είναι ένα πολύ υψηλό κόστος για την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων.
    Κανένα φίλτρο δεν μπορεί να αναθεωρήσει κάθε μορφή περιεχομένου που καλύπτεται από την πρόταση συμπεριλαμβάνοντας κείμενο, ήχο, βίντεο, εικόνες και λογισμικό. Η εντολή του άρθρου 13 είναι τεχνικά ανέφικτη και είναι παράλογο να περιμένουμε από τα δικαστήρια σε 27 ευρωπαϊκές χώρες να επεξεργάζονται συνεχώς ποια θα μπορούν να είναι τα «καλύτερα» φίλτρα.
    Είναι κακή ιδέα να κάνουμε τις εταιρίες διαδικτύου υπεύθυνες για την επιβολή του νόμου περί των πνευματικών δικαιωμάτων. Για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση και η αποφυγή ποινών, οι πλατφόρμες σίγουρα θα σφάλλουν προς το ασφαλέστερο και του υπερβολικού φραγμού. Για να διευκολυνθεί η συμμόρφωση, οι πλατφόρμες θα προσαρμόσουν τους όρους της υπηρεσίας τους, ώστε να μπορούν να διαγράψουν οποιοδήποτε περιεχόμενο ή λογαριασμό για οποιονδήποτε λόγο. Αυτό θα αφήσει τα θύματα της παράνομης διαγραφής χωρίς δικαίωμα καταγγελίας – ακόμη και αν το περιεχόμενό τους ήταν απολύτως νόμιμο.

    Ευχαριστώ

Leave a Comment