ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η Microsoft προσχώρησε στο Open Invention Network παραχωρώντας περισσότερες από 60.000 πατέντες στον Ανοιχτό κώδικα

Σε μια εξέλιξη-ορόσημο, η Microsoft  προσχώρησε πριν από λίγες ημέρες στο Open Invention Network, παραχωρώντας στην κοινότητα του Ανοιχτού κώδικα  περισσότερες από 60.000 πατέντες.

Σύμφωνα με το ZDNet, ο Keith Bergelt,  ο Διευθύνων Σύμβουλος του OIN, δήλωσε ότι αυτές οι πατέντες σχετίζονται κυρίως με το Android, το OpenStack, τον πυρήνα του Linux, το HyperLedger, το LF Energy, κ.λπ. “Δεσμεύουμε όλο το χαρτοφυλάκιο ευρεσιτεχνιών μας στο σύστημα Linux. “, δήλωσε ο Erich Andersen, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, η Microsoft αναμένεται να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Το 2014, η εταιρεία εισέπραξε περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο Android ενώ η Samsung έδωσε  ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

“Γνωρίζουμε ότι η απόφαση της Microsoft να συμμετάσχει στην OIN μπορεί να θεωρηθεί ως έκπληξη για κάποιους”, γράφει Ο  Erich Andersen  Corporate Vice President της Microsoft στο blog του, “δεν είναι μυστικό ότι υπήρξαν τριβές στο παρελθόν μεταξύ της Microsoft και της κοινότητας ανοικτού κώδικα πάνω στο θέμα πατέντες. Για άλλους που ακολούθησαν την εξέλιξή μας, ελπίζουμε ότι αυτή η ανακοίνωση θα θεωρηθεί ως το επόμενο λογικό βήμα για μια εταιρεία που ακούει τους πελάτες και τους προγραμματιστές και είναι σταθερά προσηλωμένη στο Linux και σε άλλα προγράμματα ανοιχτού κώδικα ».

 

Το Open Invention Network  είναι η μεγαλύτερη κοινότητα μη-επιθετικής πολιτικής πατεντών. Οι πατέντες που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο του OIN εξασφαλίζουν ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι πατέντες ενάντια στον ανοικτό κώδικα και στο Linux. H άδεια ευρεσιτεχνίας OIN και το cross-licensing διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παρέχεται στα μέλη της κοινότητας του OIN ατελώς, ενώ παρόμοια άδεια παρέχεται και σε όσους οργανισμούς συμφωνήσουν ότι δεν θα διεκδικήσουν δικαιώματα πατεντών ενάντια στο Linux. Διαβάστε περισσότερα για το Open Invention Network εδώ

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com/

Leave a Comment