ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε το άρθρο 13 #CensorshipMachine: Τα επόμενα βήματα – #SaveYourInternet

Σήμερα 20 Ιουνίου 2018, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) ενέκρινε την τρομακτική πρόταση του εισηγητή Axel Voss για το άρθρο 13 (CA 14) κατά την ψηφοφορία για την έκθεση σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ενιαία ψηφιακή αγορά.

Με την ψηφοφορία αυτή, 15 βουλευτές του ΕΚ από 25 βουλευτές αγνόησαν κατάφωρα την γνώμη των εμπειρογνωμόνων από όλες τις περιοχές, καθώς και τα 188.990 μηνύματα  που στάλθηκαν για δύο εβδομάδες από τους πολίτες της ΕΕ χρησιμοποιώντας τα εργαλεία #SaveYourInternet, καθώς και τις πολλές χιλιάδες άλλων που διαβιβάστηκαν άλλες πλατφόρμες.

Ο αγώνας συνεχίζεται

Μετά την έγκριση της έκθεσης, η επιτροπή JURI ψήφισε επίσης να χορηγήσει στον εισηγητή εντολή διαπραγμάτευσης με τα κράτη μέλη της ΕΕ, κατά τις λεγόμενες «διαπραγματεύσεις τριμερούς διαλόγου»

Τώρα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους βουλευτές που αντιτίθενται στο άρθρο 13 #CensorshipMachine να αμφισβητήσουν αυτήν την εντολή μέσω μιας διαδικασίας, βάσει του άρθρου 69γ παράγραφος 2 του Κανονισμού του ΕΚ.

Εν ολίγοις: Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας ενάντια στο #copyright #CensorshipMachine πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατά αυτή τη φορά.

Ποιους χρειάζεται να πείσουμε

Πρώτον, πρέπει να πείσουμε τουλάχιστον 76 βουλευτές του ΕΚ να ζητήσουν να τεθεί η απόφαση της επιτροπής JURI για έναρξη διαπραγματεύσεων σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Εάν ενεργοποιηθεί, αυτή η ψηφοφορία στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί κατά τη σύνοδο ολομέλειας του Στρασβούργου από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου 2018.

Δεύτερον, μόλις ενεργοποιηθεί αυτή η ψηφοφορία στην ολομέλεια, πρέπει να πείσουμε την πλειοψηφία των 751 ευρωβουλευτών να απορρίψουν την εντολή διαπραγμάτευσης της επιτροπής JURI.

Αν καταφέρουμε να πείσουμε την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών να απορρίψουν την εντολή διαπραγμάτευσης της επιτροπής JURI τότε η έκθεση θα τεθεί για συζήτηση στην επόμενη σύνοδο ολομέλειας (10-13 Σεπτεμβρίου 2018). Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές του ΕΚ μπορούν να υποβάλουν νέες τροπολογίες στην έκθεση που εγκρίθηκε στην επιτροπή JURI. Στην πράξη, οι βουλευτές του ΕΚ μπορούν να καταθέσουν τροπολογίες στο #DeleteArt13, ή τουλάχιστον να το αντικαταστήσουν με έναν πιο λογικό συμβιβασμό.

Ένας τέτοιος συμβιβασμός θα μπορούσε να είναι το κείμενο του άρθρου 13 που εγκρίθηκε από τις επιτροπές Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO) και Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE). Αυτό το εναλλακτικό κείμενο βελτιώνει τη γλώσσα του άρθρου 13 και εξασφαλίζει την αφαίρεση της απαίτησης φιλτραρίσματος.

Διαβάστε περισσότερα στο https://saveyourinternet.eu/

 

Leave a Comment