ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

European Copyright Action Days -19-21/03 Βρυξέλλες: Ένα τριήμερο ενάντια στους νέους περιορισμούς της δημιουργικότητας και της γνώσης

Αυτή την άνοιξη η συνεχής προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ξεπερασμένων κανόνων πνευματικής ιδιοκτησίας εισέρχεται στην πιο αποφασιστική της φάση.  Τόσο  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και τα κράτη μέλη της ΕΕ  αναμένεται ότι  θα πάρουν θέση σχετικά με τα προτεινόμενα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην οδηγία για το Digital Single Market. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν φαίνονται καλά: αντί για μια πολύ αναγκαία ενημέρωση του πλαισίου για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που θα επέτρεπε νέες χρήσεις με γνώμονα την τεχνολογική καινοτομία, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής στις Βρυξέλλες ετοιμάζονται  για νέους περιορισμούς οι οποίοι θα περιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μοιραστούμε και να απολαύσουμε τη γνώση  και τη δημιουργικότητα online.

Σε αυτό το πλαίσιο το Communia Association διοργανώνει τις European Copyright Action Days  στις 19-21 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Κατά τις ημέρες αυτές, θα τονιστεί η γενική αντίθεση της κοινωνίας των πολιτών, των βιβλιοθηκών, των χρηστών και πολλών άλλων σχετικά με τις περιοριστικές πτυχές της πρότασης μεταρρύθμισης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι ακτιβιστές θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν με τους νομοθέτες και να τους τονίσουν τους  κινδύνους των προτεινόμενων μέτρων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου:

Δευτέρα 19 Μαρτίου
Οι αθέλητες συνέπειες ενός λανθασμένου νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα

09:15 – 12:30 Οι ημέρες δράσης ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, με μια συζήτηση για τις “ακούσιες συνέπειες  λανθασμένου νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα” που διοργανώνεται από την EDiMA. Η εκδήλωση θα περιστρέφεται γύρω από τα άρθρα 11 και 13 της πρότασης και θα φιλοξενήσει εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς για να υπογραμμίσει τον ευρύτατο αντίκτυπο στο μέλλον των καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ).

Τρίτη 20 Μαρτίου
Οι άνθρωποι των πνευματικών δικαιωμάτων – οι πραγματικές ιστορίες ζωής

08:00 – 09:30,  Την Τρίτη το πρωί η Copyright 4 Creativity  φιλοξενεί  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια συζήτηση με θέμα ” Οι άνθρωποι των πνευματικών δικαιωμάτων – οι πραγματικές ιστορίες ζωής” . Η συζήτηση φιλοξενείται από τους ευρωβουλευτές Catherine Stihler (S & D, ΗΒ), τη  Joanna Geringer de Oedenberg (S & D, PL) και την Julia Reda (Πράσινοι / EFA, Γερμανία).

Το μέλλον της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

11:00 – 12:30,  Αργότερα την Τρίτη το πρωί η COMMUNIA φιλοξενεί μια συζήτηση για το μέλλον της  τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Πώς επωφελείται η εκπαίδευση από τη χρήση της τεχνολογίας – τώρα και στο μέλλον; Η στρογγυλή τράπεζα, η οποία συνδιοργανώνεται από τον ευρωβουλευτή Marietje Schaake, θα αξιολογήσει αυτό το ζήτημα και θα εξηγήσει κατά πόσο οι νέες τεχνολογικές και νομικές εξελίξεις (ιδίως το άρθρο 4 της προτεινόμενης οδηγίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας) μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα ή εμπόδιο σε αυτό το πλαίσιο.

14:00 – 17:30 Την  Τρίτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το πρώτο COMMUNIA salon στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το οποίο απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα συναντήσουμε ακτιβιστές, ακαδημαϊκούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να συζητήσουμε τις προκλήσεις σχετικά με τη διασταύρωση της δημιουργικότητας, της δημιουργίας αξίας και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδικτυακό περιβάλλον.

Προστασία της ελευθερίας έκφρασης και της ευρωπαϊκής ψηφιακής κουλτούρας

18:00 – 21:30, Από τις 18: 00 και μετά το Create.Refresh αναλαμβάνει το Μουσείο Φυσικών Επιστημών με μια βραδιά ομιλιών, προβολών και παραστάσεων από την Alice Valentin, τον Axelle Tessandier, τον Edouard Mauriat, τον François Ier, τον Marc H ‘Limi και το ρομπότ Thug. Το βράδυ κλείνεται με ένα DJ set από τον Simon Lundsgaard και ένα  projection mapping στο κτίριο από την Makio & Floz.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου

Networking and advocacy workshops

Την Τετάρτη θα πραγματοποιούν συναντήσεις δικτύωσης, και το απόγευμα θα ολοκληρωθούν οι ημέρες δράσης  με εργαστήριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό το εργαστήριο που συνδιοργανώνεται από την ευρωβουλευτή Julia Reda, θα δώσει την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς λειτουργεί η διαδικασία πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.communia-association.org/2018/03/06/join-us-european-copyright-action-days-19-21-march-brussels/

 

Σχετικά άρθρα:

Η Οδηγία της EΕ για τα πνευματικά δικαιώματα – ιδιωτικοποίηση της λογοκρισίας και φιλτράρισμα της ελευθερίας του λόγου

Πείτε ΟΧΙ στη λογοκρισία και το φιλτράρισμα της ελευθερίας του λόγου του άρθρου 13- #CensorshipMachine

Ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες λένε ΟΧΙ στο άρθρο 13 #CensorshipMachine

Η Εσθονική προεδρία της ΕΕ προτείνει το μαζικό φιλτράρισμα της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο #censorshipma

10 καθημερινά πράγματα στο διαδίκτυο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να καταστήσει παράνομα

Create Refresh : Μια καμπάνια δημιουργών ενάντια στο άρθρο 13 για τα πνευματικά δικαιώματα

Ανοιχτή επιστολή Ευρωπαίων ακαδημαϊκών ενάντια στο άρθρο 13 για το φιλτράρισμα περιεχομένου

Το μέλλον του ανοιχτού κώδικα είναι σε κίνδυνο! Υπογράψτε στην καμπάνια του Save Code Share!

Η μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων στην ΕΕ απειλεί την ανοιχτή πρόσβαση και την ανοιχτή επιστήμη

Η γνωμοδότηση της IMCO του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πνευματικά δικαιώματα: Μια νίκη με πικρή γεύση

Η Επιτροπή Πολιτισμού CULT ψήφισε όχι στο φιλτράρισμα περιεχομένου

Η μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων απειλεί τις Ευρωπαϊκές Startups

Η χειρότερη έκδοση της πρότασης της ΕΕ για τη μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων ψηφίζεται σε λίγες μέρες

Η Επιτροπή Πολιτισμού CULT ψήφισε όχι στο φιλτράρισμα περιεχομένου

Υπερασπίζοντας την καθημερινή πολιτιστική δημιουργία στον 21ο αιώνα: Η επανάχρηση δεν είναι κλοπή

Leave a Comment