ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέες οδηγίες από την Wi-Fi Alliance για το σχεδιασμό κατοικιών με καλύτερη ασύρματη δικτύωση

Η Wi-Fi Alliance, η μη κερδοσκοπική οργάνωση που πιστοποιεί προϊόντα με δυνατότητα Wi-Fi, εξέδωσε μια νέα σειρά κατευθυντήριων γραμμών για τα ασύρματα δίκτυα στην εποχή των έξυπνων κατοικιών.

Παραδοσιακά, δεν υπάρχουν καθιερωμένα πρότυπα για την ενσωμάτωση ενός ασύρματου δικτύου απευθείας στον σχεδιασμό μιας κατοικίας, σε αντίθεση με τα άλλα βασικά δίκτυα, όπως οι υδραυλικές  και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Αλλά καθώς τα σπίτια μας αρχίζουν να γεμίζουν με συσκευές IoT που εξαρτώνται από το διαδίκτυο, ένα ισχυρό σήμα ασύρματου δικτύου γίνεται όλο και πιο σημαντικό.

Ο οργανισμός Wi-Fi Alliance εξέδωσε μια νέα σειρά κατευθυντήριων γραμμών για να ακολουθήσουν οι κατασκευαστές οικοδομών, ώστε να συμπεριλάβουν τα ασύρματα δίκτυα στα σχέδιά ώστε να συμβαδίζουν οι νέες κατοικίες με τις  μελλοντικές ανάγκες για ασύρματη δικτύωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Wi-Fi Alliance:

“Οι κατευθύνσεις λαμβάνουν υπόψιν τους τον αυξανόμενο αριθμό συσκευών έξυπνων οικιακών συσκευών που αναμένονται στα σπίτια κατά την επόμενη δεκαετία και την αυξανόμενη ζήτηση για χρήσεις όπως η εικονική πραγματικότητα και οι ταυτόχρονες ροές βίντεο 4K. Το Wi-Fi Home Design θα κλιμακωθεί για να ικανοποιήσει τόσο την ανάπτυξη συσκευών Wi-Fi όσο και εφαρμογών μεγάλου εύρους ζώνης.”

Η πρώτη εταιρεία οικοδόμησης που θα χρησιμοποιεί τη πιστοποίηση, είναι η κατασκευαστική  Lennar με έδρα τη Νότια Φλόριντα, που θα συνεργαστεί με το Alexa του Amazon στο πλαίσιο του έργου.

Η συνολική κάλυψη θα είναι εφικτή μέσω στρατηγικά τοποθετημένων σημείων πρόσβασης στο διαδίκτυο (AP) σε ολόκληρο τον όροφο,  βάσει των οδηγιών της  Wi-Fi Alliance, οι οποίες θα  παρέχουν ένα ισχυρό ασύρματο δίκτυο σε ολόκληρο το σπίτι και ακόμη και έξω από αυτό, στα γκαράζ.

Πηγή άρθρου: http://mashable.com

 

Leave a Comment