ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Open Invention Network επεκτείνει την προστασία των ανοιχτών πατεντών και πέρα από Linux

Το Open Invention Network είναι η μεγαλύτερη κοινότητα μη-επιθετικής πολιτικής πατεντών. Από την ίδρυση του το 2005, το Open Invention Network μέχρι και σήμερα αριθμεί πάνω από από 1.700 μέλη – από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες για βασικά έργα ανοικτού κώδικα μέχρι και νεοφυείς επιχειρήσεις.
Το στρατηγικό χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του Open Invention Network περιέχει περισσότερες από 1.000 πατέντες ευρεσιτεχνίας και εφαρμογές σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, η ζώνη μη-επιθετικής πολιτικής πατεντών που έχει οριστεί από το OIN Linux Definition έχει εξελιχθεί και περιλαμβάνει περισσότερα από 2.300 πακέτα λογισμικού, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ελευθερία δράσης σε βασικές λειτουργικότητες για τα παγκόσμια έργα ανοιχτού λογισμικού και τις πλατφόρμες τεχνολογίας όπως το Linux, η Red Hat, η SUSE, το Android, το Open Stack και το Apache.

Πριν από λίγες μέρες το Open Invention Network, επέκτεινε την κάλυψη σε πατέντες  σε νέα πακέτα λογισμικού, επεκτείνοντας το OIN Linux Definition. Σύμφωνα με αυτόν τον νέο ορισμό, το OIN Linux Definition, προστατεύει και άλλα βασικά προγράμματα  ανοιχτού κώδικα και middleware. Αυτό περιλαμβάνει πακέτα λογισμικού που υποστηρίζουν την αυξανόμενη χρήση του Linux σε εταιρικά περιβάλλοντα (όπως π.χ. το  blockchain), η αυτοκινητοβιομηχανία, οι τηλεπικοινωνίες και  το internet-of-things (IoT).

Το OIN Linux Definition περιλαμβάνει 395 νέα πακέτα. Μεταξύ αυτών των προγραμμάτων που καλύπτονται τώρα είναι τα Android, τι Apache, το Ansible,  το GNOME, το KDE,  τα Kubernetes, Nagios, και το  ChromeOS και οι διάφοροι containers.

“Η ανάπτυξη του Linux και του ανοιχτού κώδικα είναι ακμάζουσα και αυτές οι καινοτομίες θα συνεχίσουν να μετασχηματίζουν βιομηχανίες όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας “, δήλωσε ο Keith Bergelt, Διευθύνων Σύμβουλος του Open Invention Network. “Αυτή η επέκταση  δείχνει για άλλη μια φορά πως το OIN συμβαδίζει με την καινοτομία ανοιχτού κώδικα, προωθώντας την μη επιθετικότητα των ευρεσιτεχνιών στον πυρήνα. Πιστεύουμε ότι οι οργανώσεις που υποστηρίζουν πραγματικά το Linux και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα θα είναι ενθουσιασμένοι με αυτή την επέκταση”.

Το Open Invention Network (OIN) είναι η μεγαλύτερη κοινότητα μη-επιθετικής πολιτικής πατεντών στην ιστορία, και υποστηρίζει την ελευθερία της δράσης στο Linux ως το κυρίαρχο στοιχείο του λογισμικού ανοικτού κώδικα. Χρηματοδοτείται από την Red Hat ,την SUSE, την IBM, την NEC, την Philips, την Google και τη Sony. Οι πατέντες που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο του OIN εξασφαλίζουν ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι πατέντες ενάντια στον ανοικτό κώδικα και στο Linux. H άδεια ευρεσιτεχνίας OIN και το cross-licensing διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παρέχεται στα μέλη της κοινότητας του OIN ατελώς, ενώ παρόμοια άδεια παρέχεται και σε όσους οργανισμούς συμφωνήσουν ότι δεν θα διεκδικήσουν δικαιώματα πατεντών ενάντια στο Linux

Πηγή άρθρου: http://www.openinventionnetwork.com

Leave a Comment