ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Identify-org: Μια πρωτοβουλία για καλύτερη ταυτοποίηση οργανισμών σε όλο τον κόσμο

Μια ομάδα από φορείς προτύπων για Ανοιχτά δεδομένα, ξεκινήσανε μια νέα πρωτοβουλία το  Identify-org , του οποίου ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ανοιχτή codelist στα Ανοιχτά δεδομένα, για να εντοπιστούν καλύτερα οι οργανισμοί στον κόσμο.

Η International Aid Transparency Initiative (IATI), η Open Contracting Partnership, η 360Giving, η Joined Up Data Standards (JUDS) και η Initiative for Open Ag Funding παρουσίασαν την πρωτοβουλία Identify-org  στο Διεθνές Συνέδριο για τα Ανοιχτά Δεδομένα που έγινε στην Μαδρίτη το περασμένο μήνα.

«Μια πρόκληση, από όλες αυτές τις πρωτοβουλίες είναι το πώς να γίνει με ακρίβεια και συνέπεια, ο εντοπισμός ενός οργανισμού. Είτε πρόκειται για μια φιλανθρωπική οργάνωση στη Βρετανία, μια εταιρεία στη Μαλαισία, ή μια κυβερνητική υπηρεσία στον Καναδά, η ικανότητα να περιγραφούν αυτές τις διαφορετικές οντότητες με συνεπή τρόπο, είναι το κλειδί για το άνοιγμα και τη σύνδεση των δεδομένων σχετικά με τις δραστηριότητές τους, διασφαλίζοντας  συγχρόνως ότι τα δεδομένα είναι προσβάσιμα και χρήσιμα”, δηλώνει στην  ιστοσελίδα του το Identify-org.

Η πρόθεση του Identify-org είναι να χτίσει μια «ανοικτή διεπαφή” για να απλοποιηθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού. Ως σημείο εκκίνησης, το Identify-org  θα χρησιμοποιεί το IATI Organisation Registration Agency codelist  που δημιουργήθηκε το 2012. Όμως, «οι εταίροι του έργου έχουν συμφωνήσει να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για τη συλλογή και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με διάφορα μητρώα των οργανισμών σε όλο τον κόσμο, που να υποστηρίζονται από μια κοινή μεθοδολογία που θα περιγράφει τα Ανοιχτά δεδομένα». Η λίστα κωδικών του IATI θα βελτιωθεί με μετα-δεδομένα και εκτεταμένη κάλυψη.

iati-logo

Το Identify-org είναι ακόμα σε έκδοση άλφα, αλλά η πρωτοβουλία, δήλωσε ότι αναμένει μια τελική έκδοση “γύρω στον Ιανουάριο 2017».

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

Leave a Comment