ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το World Wide Web Consortium ξεκίνησε την μελέτη για την δημιουργία προτύπων για το Blockchain

Το World Wide Web Consortium, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του οποίου τα μέλη έχουν σαν  στόχο την  ανάπτυξη  διαλειτουργικών προτύπων, για ανοιχτό και προσβάσιμο διαδίκτυο, εξετάζει πιθανά πρότυπα για το blockchain  (την τεχνολογία πίσω από το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα).

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες, το World Wide Web Consortium ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας ομάδας  για το Blockchain. Η ομάδα αυτή θα αξιολογήσει τις χρήσεις του Blockchain, πέρα από τα νομίσματα και τα συστήματα πληρωμών, καθώς και τη μελέτη δυνατών προτύπων που θα διασφαλίζουν τη διαλειτουργικότητα των διαφόρων εφαρμογών blockchain.

“To Blockchain είναι χρήσιμο για πολλά πράγματα πέρα από τις πληρωμές,”  δήλωσε η η Wendy Seltzer, σύμβουλος πολιτικής του W3C. Τα Distributed ledgers,  όπως το blockchain, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών: από την εξακρίβωση της ταυτότητας μέσω υπογραφών και τα εξακρίβωση προέλευσης δεδομένων, μέχρι τον ψηφιακή παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων.

iphone-2016.06.29-15.42.40.000-100669494-large.idge_

Τα δημόσια κατανεμημένα βιβλία της τεχνολογίας του Blockchain,  είναι οι βάσεις δεδομένων που έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης των συναλλαγών χωρίς τον έλεγχο μιας κεντρικής αρχής. Αντ ‘αυτού, βασίζονται σε peer-to-peer δίκτυα για τη διανομή των δημόσιων αρχείων των συναλλαγών. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαφές ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους χωρίς την ανάγκη μιας κεντρικής ρύθμισης. Αυτά τα δημόσια κατανεμημένα βιβλία αποτελούν βασικό μέρος της τεχνολογίας των cryptocurrencies, όπως το Bitcoin.

Για το W3C , η δημιουργία διαλειτουργικών προτύπων θα διασφαλίσει, για παράδειγμα, ότι οι συγκεκριμένες λειτουργίες ενός blockchain θα μπορούσαν να γίνει κατανοητές και να αναπαραχθούν από άλλους.

Πηγή άρθρου: http://fedscoop.com

Leave a Comment