ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η Ολλανδική κυβέρνηση θέλει να κάνει υποχρεωτική την χρήση ανοικτών προτύπων για τις δημόσιες διοικήσεις

Η Ολλανδική κυβέρνηση θέλει να κάνει υποχρεωτική την χρήση ανοικτών προτύπων για τις δημόσιες διοικήσεις,  έτσι ώστε να  παρέχει ευκολότερη πρόσβαση στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στις επιχειρήσεις και τους πολίτες της.  Η  Ολλανδική κυβέρνηση αναπτύσσει ένα γενικό πλαίσιο ψηφιακών υποδομών, του οποίου οι υπηρεσίες και τα πρότυπα, θα χρησιμοποιηθούν από όλες τις δημόσιες διοικήσεις, γράφει ο Henk Kamp, Υπουργός Οικονομικών της χώρας σε επιστολή του προς το Κοινοβούλιο.

Η πρόταση νόμου για την γενική ψηφιακή υποδομή, θα υποβληθεί στο Κοινοβούλιο πριν από το τέλος του έτους.  Οι υπηρεσίες θα πρέπει να ορίζονται ανεξάρτητα από την τεχνολογία, για να μην χρειαστεί να αλλάξει ο νόμος κάθε φορά που υπάρχουν τεχνολογικές αλλαγές, προσθέτει ο υπουργός. Ο ίδιος περιμένει, ότι ο νέος νόμος θα οδηγήσει στη βελτίωση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τις επιχειρήσεις, στην αύξηση της εμπιστοσύνης στα online συστήματα πληρωμών, και θα βοηθήσει στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που απαιτούν σήμερα επίσκεψη στα γραφεία της δημόσιας διοίκησης.

nl-digage

Η ανακοίνωση αποτελεί μέρος του Ψηφιακού Θεματολογίου για το 2016 και το 2017, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, από το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων.

Το έγγραφο σκιαγραφεί τα σχέδια της κυβέρνησης για:

  • Την εκπαίδευση, την γνώση και την καινοτομία
  • Μια γρήγορη και ανοιχτή υποδομή
  • Την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη
  • Χώρους για τους επιχειρηματίες
  • Ψηφιοποίηση της βιομηχανίας, της υγειονομικής περίθαλψης, της ενέργειας και της κινητικότητας.

Το υπουργείο έκανε επίσης διαθέσιμα τρία περισσότερα έγγραφα που σχετίζονται με το ψηφιακό θεματολόγιο: μια ανασκόπηση των εννέα έργων για την ενίσχυση του ρόλου των ΤΠΕ, μια μελέτη σχετικά με την οικονομική βιωσιμότητας ενός ολλανδικού τομέα  ασφάλειας υπολογιστών, καθώς και μια έκθεση σχετικά με τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας σε μη οικιστικά κτίρια.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Leave a Comment