ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για συνεργατική μετάφραση του #FusionDirectory

fusiondirectory-en Η ομάδα εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για το Ανοικτό Λογισμικό σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην ελληνική μετάφραση και στον έλεγχο της μετάφρασης του FusionDirectory.

Τι είναι το FusionDirectory?
To FusionDirectory είναι ένα ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα, γραμμένο σε γλώσσα PHP server-side. Είναι μια εφαρμογή διαχείρισης υποδομής που επιτρέπει τη διαχείριση των χρηστών, ομάδων, σταθμών εργασίας, εξυπηρετητών, υπηρεσιών, όπως καθώς και την ανάπτυξη του λογισμικού και των λειτουργικών συστημάτων σε ένα δίκτυο.

Πως μπορώ να συμμετέχω στην μετάφραση διόρθωση του fusiondirectory;

  1. Δημιουργία ενός λογαριασμού στο transifex (https://www.transifex.com/signup/ ) – ή σύνδεση στο transifex μέσω του λογαριασμού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το github
  2. Μετά την εγγραφή σας στο transifex πηγαίνετε στο https://www.transifex.com/fusiondirectory/FusionDirectory-109/ κάντε κλικ στο Join Team και επιλέξτε Greek (Greece)
  3. Μόλις η εγγραφή σας γίνει δεκτή, επιλέξτε τον κατάλογο της ελληνικής γλώσσας https://www.transifex.com/fusiondirectory/FusionDirectory-109/language/el_GR/
  4. Εκεί θα βρείτε όλα τα προς μετάφραση τα αρχεία του fusiondirectory και τα σταστιστικά ολοκλήρωσης της μετάφρασης. Ήδη η μετάφραση στα Ελληνικά είναι κατά 60% ολοκληρωμένη, αλλά πρέπει να ελεγχθεί και να ολοκληρωθεί. Επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να ξεκινήσετε να μεταφράζετε κάντε κλικ πάνω του και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατήστε translate όπου και θα μπείτε στο περιβάλλον μετάφρασης του transifex
  5. Εκεί τα πράγματα είναι απλά: Το περιβάλλον εργασίας χωρίζεται σε 3 στήλες, και στην μεσαία στήλη υπάρχουν 2 κύρια πεδία – ο αρχικός αγγλικός όρος/πρόταση και στο αποκάτω ακριβώς πεδίο εκεί που μεταφράζεται στα ελληνικά ο όρος/πρόταση.Στη δεξιά στήλη παρουσιάζονται παρεμφερείς μεταφρασμένοι όροι ως προτάσεις μετάφρασης (suggestions) που μπορούν να σας βοηθήσουν, ενώ στην αριστερή στήλη είναι όλα τα strings του αρχείου, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε για να τα μεταφράσετε- διορθώσετε μέσω της μεσαίας στήλης
  6. Μην ξεχνάτε να πατάτε save – save all πριν να βγείτε από το αρχείο που μεταφράσατε
  7. Για οποιαδήποτε άλλη απορία μην διστάσετε να με ρωτήσετε

Περισσότερα για το FusionDirectory.

To FusionDirectory είναι μια ένα ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα, γραμμένο σε γλώσσα PHP server-side. Είναι μια εφαρμογή διαχείρισης υποδομής που επιτρέπει τη διαχείριση των χρηστών, ομάδων, σταθμών εργασίας, εξυπηρετητών, υπηρεσιών, όπως καθώς και την ανάπτυξη του λογισμικού και των λειτουργικών συστημάτων σε ένα δίκτυο.

Παρέχει όλες τις λειτουργίες μέσα από ένα ενιαίο web interface, που λειτουργεί με οποιοδήποτε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε Linux και UNIX-like περιβάλλοντα και υποστηρίζει οποιονδήποτε τύπο διακομιστή LDAP.
Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του FusionDirectory είναι ότι υποστηρίζει κάθε είδους διακομιστή LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) , ο οποίος θεωρείται από την εφαρμογή ως οργανωμένος αποθηκευτικός χώρος .

Ακόμα το FusionDirectory έρχεται με ένα πακέτο προσθέτων, που διανέμονται μαζί με το κύριο κώδικα του προγράμματος. Το αρχείο των προσθέτων φέρνει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που ενισχύει την λειτουργικότητα του FusionDirectory. Μεταξύ αυτών των προσθέτων υπάρχει ένα βιβλίο διευθύνσεων, υποστήριξη για FreeRADIUS , υποστήριξη του Apache 2 web server, υποστήριξη για Asterisk PBX, υποστήριξη DNS, υποστήριξη Φαξ, υποστήριξη DHCP, υποστήριξη ποσόστωσης, υποστήριξη Samba, υποστήριξη SSH και υποστήριξη sudo . Επιπλέον, υποστηρίζει ProFTPD, το Puppet για την διαχείριση του συστήματος, την εφαρμογή παρακολούθησης συστήματος Nagios, την εφαρμογή συγχρονισμού rsyslog , το Squid , καθώς και πολλές άλλες ισχυρές τεχνολογίες web.

-.-

Leave a Comment