ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

1ο Coding Bootcamp για Μαθητές Λυκείου και Τρίτης Γυμνασίου

Μέσα σε ένα εντατικό διήμερο (από Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, 12μμ, έως Σάββατο 17 Οκτωβρίου, 5μμ), οι συμμετέχοντες καλούνται να περάσουν 8 προκλήσεις, από τον προγραμματισμό σε lego, μέχρι την ανάλυση δεδομένων, την παραγωγή μουσικής με κώδικα, την επίλυση αλγορίθμων κλπ. Νέοι φοιτητές που ήδη κερδίζουν χρήματα πουλώντας τις εφαρμογές τους στο Appstore/Market ή έχουν κερδίσει ευρωπαϊκά βραβεία θα είναι μεταξύ των μελών της ομάδας κρούσης που θα τους υποστηρίξει.

Σε ποιους απευθύνεται: Μαθητές Λυκείου και Τρίτης Γυμνασίου. ΔΕΝ απαιτείται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού.

Μια προσπάθεια για:

  • να μυηθούν οι μαθητές στην ομορφιά του προγραμματισμού και στη μαγεία της ανάπτυξης εφαρμογών (application development, web, mobile κλπ.) και
  • να καλυφθούν οι περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που αναμένεται ότι θα μείνουν ακάλυπτες λόγω έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων (e-skills) στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Αιτήσεις συμμετοχής: Συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι 10 Οκτωβρίου 2015. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θέσεις μόνο για 40 μαθητές.

Διεξαγωγή: Στις εγκαταστάσεις του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin), νέο Incubation Center του Ο.Π.Α. (acein.aueb.gr) και στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα κερδίσουν διάφορα δώρα, ενώ όσοι διακριθούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με υποτροφία το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας (yes.aueb.gr).

Οργανωτική Επιτροπή/Υπεύθυνοι Σταθμών:   
Αναστασία Γρίβα, Κατερίνα Πραματάρη, Αναστάσης Μπλέτσης, Ιωάννης Πάχος, Μαρία Άννα Μαγγιώρου, Κωνασταντίνος Καρακατσάνης, Ελένη Βλάχου, Πέτρος Δημητρακόπουλος, Γιάννης Μπάτας, Γιάννης Αλεβίζος, Γιουτζίν Τσάτσα.

Συνεργάτες Σταθμών:
Στράτος Τριανταφύλλου, Κώστας Τσιλιβαράκος, Πάνος Τσέτσος, Χρήστος Αντωνόπουλος.

1st Coding Bootcamp Website

Leave a Comment